Ainekset (4 annosta)

1 valkosipulinkynsi
1/2 kpl sipuli (50 g)
20 g inkivääriä
1/2 chili
4 rkl rypsiöljyä
1 rkl vettä
3 dl maapähkinävoita (150 g)
3 rkl soijakastiketta
3 rkl riisiviinietikkaa
3 rkl ruokokidesokeria
2 pkt riisinuudeleita (400 g)
2 paprikaa
2 punasipulia (200 g)
3 porkkanaa (250 g)
1/4 valkokaali (100 g)
3 rkl seesamiöljyä
90 g mungpavun ituja
1 kevätsipuli
3 korianterinoksaa

Tee näin

Kastike: Kuori valkosipuli, sipuli sekä inkivääri. Hienonna. Poista chilistä siemenet sekä kanta. Hienonna. Kuumenna rypsiöljy paistinpannulla. Kuullota chili, sipuli, valkosipuli sekä inkivääri pannulla, kunnes ne pehmenevät. Lisää vesi, maapähkinävoi, soijakastike, etikka sekä ruokokidesokeri. Kiehauta ja sekoita kunnes sokeri liuennut. Voit valmistaa kastikkeen etukäteen ja säilyttää jääkaapissa.

Keitä nuudelit paketin ohjeen mukaisesti. Jäähdytä. Halkaise paprikat pituussuunnassa ja poista siemenet sekä kannat. Suikaloi ohueksi. Kuori punasipulit ja poista kannat. Suikaloi ohueksi. Kuori porkkanat ja poista kannat. Leikkaa tulitikun muotoisiksi (julienne).

Leikkaa kaalista kanta pois. Suikaloi ohueksi. Kuumenna seesamiöljy isolla paistinpannulla tai wok- pannulla. Paista porkkanaa, punasipulia, kaalia sekä paprikaa 2 minuuttia. Lisää kaali, idut sekä nuudelit. Paista 2 minuuttia lisää. Lisää sekaan Satay-kastike.

Hienonna korianterin lehtiosa ja pilko kevätsipuli ohueksi. Lisää pannulle ja tarjoile heti.