Sen tuoreen juureva, täyteläinen maku muistuttaa siitä, miksi käsin leivottua leipää syödään ympäri maailman.

Syitä käsin leivotun leivän nauttimiselle on helppo löytää. Tässä niistä vain muutamia. Maista, ja löydät varmasti oman, juuri sinulle sopivan syyn syödä alusta saakka rakkaudella valmistettua leipää.

1. Täyteläinen maku

Käsin ja pitkällä patalevolla leivotussa leivässä on ihanan kypsä, hapan, aromikas  ja täyteläinen maku. Jotkut tuppaavat jopa sanomaan, että se on leipää, joka maistuu juuri siltä miltä leivän kuuluukin maistua.

2. Kuohkea rakenne

Pitkällä kaavalla leivottaessa taikinaan on mahdollista sitoa paljon vettä. Tämä mahdollistaa pitkän nostatuksen sekä rohkean paistoasteen. Leivät muotoillaan käsin, joka vaikuttaa siihen, että leivälle saadaan paras mahdollinen rakenne sekä persoonallinen muoto. Rohkea paistoaste antaa leivälle sen herkullisen ja rapean kuoren, josta käsin leivottu leipä tunnetaan.

3. Hyvä säilyvyys

Käsintehty leipä säilyy happamuutensa ansiosta tuoreena, maukkaana ja kuohkeana kauemmin kuin koneellisesti valmistettu leipä. Se säilyy hyvin leikattavana, eikä murene.

4. Suomalaisen käsityön tukeminen

Käsin leivonta on merkittävä osa suomalaista ruokakulttuuria. 1960-luvulla leivonta koneellistui ja käsin leipominen lähes unohtui. Käsintehtyä leipää syömällä tuet suomalaista artesaanityötä sekä suomalaisia perinteitä.

5. Ihana herkku itsellesi

Jokin siinä ajatuksessa, että leipä on käsin leivottu, pitkään kypsytetty sekä leipurin itse muotoilema, antaa mielikuvan, että tällainen leipä on jotain hieman enemmän. Se on sielukasta leipää, joka sopii nautiskeluun.