Fazer Yosan kevään kauravälipalauutuudet maistuvat hedelmäiseltä mangolta ja tutulta mustikalta. Uutuudet käynnistävät pakkausuudistuksen, jonka myötä kaikki Yosa-kauravälipalat pakataan jatkossa entistä vastuullisempiin kartonkipakkauksiin, joissa on käytetty pakkaustyypistä riippuen yli puolet aiempaa vähemmän muovia.

Tuoteuutuudet ja pakkausuudistus tukevat Fazerin vastuullisuustavoitteita, joihin kuuluvat muun muassa päästöjen vähentäminen ja kasvipohjaisiin tuotteisiin panostaminen.

Fazer Yosa -kauravälipalojen valikoima täydentyy kuluttajien toivemauilla. Fazer Yosa Kauravälipala Mango on hedelmäinen kauravälipala, jolle fermentointi antaa raikkaan ja täyteläisen maun ja koostumuksen. Maidoton uutuus valmistetaan kotimaisesta kaurasta, ja sille on myönnetty Sydänmerkki. Uutuusmaku mango on saatavilla sekä riittoisassa 400 gramman että kätevässä 150 gramman kartonkipikarissa.

Fazer Yosan korkeaproteiininen Sport-tuoteperhe on saanut uuden nimen Fazer Yosa Protein. Tuoteperheen uutuus Fazer Yosa Protein Mustikka on kotimaisesta kaurasta valmistettu, maidoton kauravälipala, joka sisältää 5 g/100 g proteiinia. Proteiini on peräisin kaurasta, perunasta ja herneestä. Pehmeän lusikoitava, runsasproteiininen kauravälipala on pakattu 200 gramman kartonkipikariin, ja tuotteelle on myönnetty Sydänmerkki.

– Kasvipohjaisten välipalatuotteiden kysyntä kasvaa jatkuvasti. Teettämämme tutkimuksen* mukaan 26 % suomalaisista toivoo enemmän valikoimaa kasvipohjaisiin välipalatuotteisiin. Maussa kiinnostavat sekä suomalaisille tutut marjat että eksoottisemmat hedelmät. Uutuuksilla vastaamme näihin kuluttajien toiveisiin, kertoo brändi- ja kategoriajohtaja Susanna Kallio Fazerilta.

Uusi, vastuullisempi pikaripakkaus – jopa 73 prosenttia vähemmän muovia

Toukokuusta alkaen sekä kevään uutuustuotteet että kaikki Fazer Yosa Greek Style -kauravälipalat ja Fazer Yosa Protein -kauravälipalat pakataan entistä vastuullisempiin kartonkipikareihin. Muut Fazer Yosa -kauravälipalat siirtyvät uusiin pakkauksiin myöhemmin vuoden 2020 aikana.

Uudessa kartonkipikarissa on pakkaustyypistä ja -koosta riippuen 52–73 prosenttia vähemmän muovia aiempiin pikareihin verrattuna. Pakkauksissa on myös entistä matalampi hiilijalanjälki: 200 gramman Fazer Yosa -kartonkipakkaus aiheuttaa koko elinkaarensa aikana 56 % vähemmän hiilidioksidipäästöjä** aiempaan verrattuna. Uusi pakkaus on helppo kierrättää: Pikari ohuine muovikehikoineen kierrätetään kartonginkeräykseen ja alumiinikansi metallijätteeseen.

Uutuudet ja uudet pakkaukset tukevat Fazerin vastuullisuustoimintaa, jota ohjaavat päätavoitteet vuodelle 2030. Näihin tavoitteisiin kuuluvat muun muassa päästöjen vähentäminen 50 prosentilla: Fazer haluaa vähentää muovin käyttöä pakkauksissaan ja ottaa asteittain käyttöön uusiutuvat ja kierrätettävät pakkaukset. Lisäksi Fazerin tavoitteena on lisätä kasvipohjaisia tuotteita panostamalla maidottomien tuotteiden strategiaan.